Crodeon Technologies is een West-Vlaamse start-up gespecialiseerd in datalogging en datacommunicatie voor de landbouw. De Crodeon Reporter maakt het mogelijk om vanop afstand te waken over een toestel of een gebouw. Het toestel stuurt real-time statusinformatie over temperatuur, vochtigheid en andere parameters naar de smartphone of pc van de eindgebruiker. De Crodeon Reporter is ook inzetbaar als weerstation of om een beregeningsinstallatie online op te volgen. 

Crodeon staat zelf in voor de ontwikkeling van hardware en software, en kan dus oplossingen op maat aanbieden.  

WORKSHOP Smart Facilities: Voorstelling van de Crodeon Reporter, een gebruiksvriendelijke oplossing voor live monitoring vanop afstand. 

 

           

Crodeon
Technologiepark 3
9052 Gent
www.crodeon.com 
info@crodeon.com
Tel.: +32 (0)474 41 75 16

 
     

Flanders Make ondersteunt de maakindustrie via industrie-gedreven onderzoek. Die onderzoeksresultaten worden vervolgens uitgebreid getest in hun eigen hoogtechnologische onderzoeksinfrastructuur. Zo maken ze de vertaalslag van onderzoek naar concrete toepassingen.
Bedrijven kunnen bij Flanders Make terecht om oplossingen te vinden voor technologische uitdagingen. Door de verschillende samenwerkingsvormen heb je als bedrijf de mogelijkheid om langetermijnonderzoek van op de eerste rij aan te sturen of om op korte termijn een vernieuwing door te voeren. 

WORKSHOP Smart Moving: Toelichting over de activiteiten binnen de domeinen: Industry 4.0, Farming 4.0 proeftuinproject, onderzoek naar een autonome tractor, drone infrastructuur en het Vertical Farming EFRO-GTI project.

 

Flanders Make vzw
Oude Diestersebaan 133
3920 Lommel
www.flandersmake.be
info@flandersmake.be
Tel.:+32 (0)11 79 05 90


 
     


Itility is een IT engineering office. Het bedrijf combineert techniek en data om hun klanten verder te helpen. Voor de bouw en het beheer van IT infrastructuur, IoT devices, en data lakes levert Itility een volledig geautomatiseerd cloud platform, cloud data lake en datascience on demand aan om vanuit de data een toegevoegde waarde voor de klant te creëren. De klanten van Itility zoals ASML, NXP, Signify (Philips Lighting), Vanderlande, Ampleon en Marel behoren tot de high tech maakindustrie.

WORKSHOP Smart Systems: Toelichting over het automatiseren van acties vanuit data. Met de 'data science pipeline' kan data uit IoT sensoren gemakkelijk verzameld worden en vervolgens op voorspellende modellen toegepast worden. Dit zijn bijvoorbeeld foto's van tomatenplanten, scans vanuit plukrobots, gegevens over licht en temperatuur etc. Deze data kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld automatisch te classificeren, om of alerts in te stellen als iets buiten de normale waarden valt.

 

Itility
Flight Forum 3360
5657 EW Eindhoven
Nederland 
www.itility.nl 
Tel.: +31 (0) 88 004 61 00

 
     

Dit bedrijf ontwikkelt geautomatiseerde testsystemen, doet prototyping en is actief in controlesystemen en datamanagement.

WORKSHOP Smart Systems: Voorstelling van de diensten van Qplox. Het bedrijf biedt schaalbare en kostenbesparende oplossingen, van systeemconceptie tot complete ontwikkeling op hardware- of softwareniveau. Qplox is gespecialiseerd in hightech elektronica zoals automotive- of consumentenelektronica.

 

 

QPlox Engineering
Interleuvenlaan 62
3001 Leuven
www.qplox.com 
contact@qplox.com
Tel.: + 32 (0) 484 74 26 58

 
     

Sick is fabrikant van sensoren en helpt bedrijven op weg naar geautomatiseerde en autonome mobiele werkmachines voor onder andere land-, bosbouwmachines en speciale voertuigen. Intelligente sensoroplossingen en -systemen zorgen voor een hogere productiviteit en lagere operationele kosten. De sensoren worden vooral ingezet voor anti-botsdetectie, track begeleiding en positionering van voertuigen.

WORKSHOP Smart Moving: Sick maakt landbouwvoertuigen een pak intelligenter! Sick vertelt waarom zij de ideale partner zijn bij de uitbouw van intelligente geautomatiseerde en autonome voertuigen. Sick biedt een breed portfolio van sensoren en visie-oplossingen aan, die in tal van agro-sectoren hun nut al bewezen hebben.

 

Sick Belgium
Doornveld 10
1731 Asse 
www.sick.com
Tel.: + 32 (0)2 466 55 66

 
     

One Two levert een eenvoudig systeem om te weten wat er op de werkvloer gebeurt. Dit omvat alle noodzakelijke info over aanwezigheid, productiviteit, rendement, opbrengst traceerbaarheid en kwaliteitscontrole.

WORKSHOP Smart Facilities: Toelichting over de Work Padregistratie.

 

One Two Concept
Sparrestraat 1
8890 Moorslede
www.one-two.com
Tel.: + 32 (0)51 72 14 00

 
     

HIPPEROS delivers solutions for Intelligent Autonomy by means of High-Performance Embedded software solutions enabling affordable high Performance, Reliability, Efficiency & Security while remaining Affordable. HIPPEROS focuses on delivering feature rich integrated platforms to reduce time, efforts & risks to develop new innovative products.
HIPPEROS has created the ARIA platform, a full hard-real-time middleware stack targeted for use in the Embedded Robotics and Edge Computing worlds. HIPPEROS has identified robotics in the agricultural sector as one of the strongest evolving sectors in the use of ever more sophisticated applications with smart, Intelligent Autonomy as a must.

WORKSHOP Smart Systems: A presentation pitch of the ARIA (Advanced Real-time Intelligent Autonomy) platform. The presentation is specifically prepared for Robotics applications for the Agricultural sector, enabling solutions combining Robotics Frameworks, Computer Vision & Artificial Intelligence..

 

Hipperos SA
Chemin du cyclotron 6
1348 Ottignies- Louvain -la-Neuve
www.hipperos.com
Tel. : +32 (0)475 74 92 82

 
     

Signum Enigneering ontwikkelt, ontwerpt en produceert hard- en software voor embedded systemen.

WORKSHOP Smart Facilities: IoT-toepassingen, klantspecifieke sensoren & engineering. Hierbij wordt CowsOnWeb, een toepassing voor de opvolging van drachtige koeien, als voorbeeld genomen.

 

 

Signum Enigneering
Moerbosstraat 9
8739 Waregem
www.signum-engineering.be
Tel.: +32 (0)487 82 13 78

 

 

 

 

MechaTronix heeft een Coolstack LED groeilamp ontwikkeld voor de belichting van gewassen in serres. Deze lamp is een SON-T vervanger en heeft een aangepast groeispectrum per gewas.

WORKHOP Smart Facilities: "Hoe kunnen groeilampen een bron van informatie worden?"

 


MechaTronix
No.818, Dashun 2nd Rd., Sanmin Dist., Kaohsiung City 80787, Taiwan
www.mechatronix-asia.com 

 
     

E.D. & A. ontwikkelt en produceert elektronica voor machine- en apparatenbouwers. De elektronische besturingen worden ingezet voor melkkoeltanks, koeborstels, ventilatiesystemen, ovens, waterontharders, enz. De innovatieve controllers kunnen aangevuld worden met uitgebreide bedienings- en datacommunicatiemogelijkheden.
Met een team van zo’n 80 professionals en een sterk geautomatiseerde productieafdeling is ED&A al jaren een betrouwbare en stabiele elektronicapartner.

 

E.D.& A.
Franseweg 20
2920 Kalmthout
www.edna.eu
Tel.: +32 (0)3 620 18 18

 

 

   

Octinion is een innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling op toepassingen waar een link is met biologisch materiaal. Ze zijn voornamelijk actief in de landbouw- en voedingsindustrie. Octinion kan bedrijven bijstaan bij ontwikkelingsnoden, zowel als leverancier van componenten of als ontwikkelingspartner. 
Met hun eigen productlijn wil Octinion wereldleider zijn op vlak van landbouwrobotica. Ontdek de volledig autonome aardbeiplukrobot, UV-robot, scoutingvoertuig, logistiek platform en andere toepassingen op www.octinion.com

WORKSHOP Smart Moving: Presentatie van robots in de land-en tuinbouw: de scouting bot voor plantwaarneming, oogstvoorspelling, ziektedetectie etc en de plukrobot voor het oogsten van bessen, met als eerste applicatie aardbeien. 

 

Octinion Agriculture
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
www.octinion.com
Tel.: +32 (0)470 35 04 43

 
   

Trivest Software Group ontwikkelt, implementeert en integreert softwareproducten voor bedrijven binnen de maakindustrie. Hun productportfolio bestaat uit ERP-, APM-, CAD/CAM-software, BI en mobiele applicaties. Trivest Software Group richt zich op bedrijfssoftware voor de project- & klantordergestuurde industrie. Hun bedrijfssoftware integreert alle commerciële, productie- en financiële bedrijfsprocessen samen met het maken van offertes, planning, tijdsregistratie en managementrapportering in één gestroomlijnde business software. De software is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en onmiddellijk inzetbaar. Op deze manier kunnen bedrijven sneller werken met meer controle, nauwkeurigheid en informatie dan ooit tevoren.

WORKSHOP Smart Systems: Dé business software voor de klantordergestuurde maakindustrie, van machinebouwers, toeleveranciers tot service en onderhoud.

 

Ridder Data Systems
Baaikensstraat 21/2
9240 Zele
Tel.: +32 (0)52 57 88 44

 

   


Vintecc is een engineering bedrijf dat software ontwikkelt voor industriële en mobiele machines. Door middel van modelgebaseerde ontwerptechnieken worden mechanica, elektronica en software samen gesimuleerd, nog ruim voor een eerste prototype is gebouwd. Hierdoor garandeert Vintecc een snelle en kostenefficiënte uitvoering van een project. Door hun first-time-right ontwerp verkrijg je machinesoftware van de hoogste kwaliteit. Hun ervaring in controlesystemen, sensoren, data-analyse en machinevisie wordt sterk gewaardeerd door bedrijven in de agrarische, mechatronische en industriële sector. 

WORKSHOP Smart Systems: Toelichting van de spruitkoolsorteermachine en andere voorbeelden van software voor landbouwoogstmachines.

 


Vintecc
Oekensestraat 83b
8800 Rumbeke
www.vintec.com
info@vintec.com
Tel. : +32 (0) 495 21 62 27

 
     

Savaco is een sterke IT-speler met meer dan 25 jaar ervaring. Savaco levert oplossingen voor slim productontwerp en heeft een compleet dienstenaanbod (consultancy, installatie, training en ondersteuning) om bedrijven te helpen hun processen te optimaliseren en data-analyse slim in te zetten in productontwikkeling. Als een betrouwbare IT-adviseur biedt Savaco best-in-class CAD-, PLM- en IoT-oplossingen aan die bedrijven helpen om sneller betere producten op de markt te brengen in de slimme, geconnecteerde wereld van vandaag. Daarnaast biedt Savaco ook oplossingen voor hybride cloud, flexibele werkplekken, business productivity, data insights & analytics en cybersecurity.

WORKSHOP Smart Systems: Internet of Things & Machine Learning.

 

Savaco
Beneluxpark 19
8500 Kortrijk
www.savaco.com
Tel.:+32 (0)56 26 03 61

 
 

   

CadCorner ondersteunt bedrijven "van idee tot afgewerkt product" met service in het werkveld via 100% geïntegreerde processen van CAD/CAM/CAE/PLM/IoT en Augmented Reality.

WORKSHOP Smart Systems: Een letterlijk tot de verbeelding sprekend voorbeeld van productontwerp en -aanpassing via Augmented Reality.

 

CadCorner BVBV
t Lindeke 1A
8880 Sint-Eloois-Winkel
www.cadcorner.be
info@cadcorner.be
Tel.: +32(0)56 35 66 74

 
     

INDIGI verbindt klassieke engineering met het digitale tijdperk. Hun digitale engineeringteam verbetert de efficiëntie en doorvoer van installaties en processen door slimme, digitale oplossingen te ontwerpen én te implementeren. Als onafhankelijke expert heeft INDIGI partnerships met meerdere softwareleveranciers van topniveau. Hierdoor kunnen ze steeds de beste digitale oplossing aanbieden en een volledige connectiviteit tussen alle systemen garanderen.

Expertises:

  • optimalisatie productieflow
  • verbetering productieprocessen
  • verhogen inzicht productie 
  • energiebesparing
  • verhogen flexibiliteit productie
  • minimalisatie onderhoud
  • netwerk & cyber security (ICS)
  • digitalisatie papieren flow

WORKSHOP Smart Systems: Toelichting wat de term industrie 4.0 of digitalisatie kan betekenen en hoe dit opbouwend aan te pakken. Weergave van mogelijkheden en welke meerwaarde ze kunnen bieden.

 

INDIGI
Ottergemsesteenweg 703
9000 Gent
www.indigi.be
letstalk@indigi.be
Tel.: +32 (0)9 274 21 00

 
   

Turck Multiprox is de Belgische dochter van de Duitse Turck-groep en is pionier inzake sensortechniek. 

De enorme knowhow die door de jaren heen is opgebouwd, de uitgebreide R & D-afdeling en het performante productieapparaat zorgen ervoor dat Turck vandaag nog steeds een van de marktleiders is op de sensormarkt.
Bovenal beschikt Turck over een grote flexibiliteit inzake de productie van klantspecifieke sensoren voor de OEM-business en meer bepaald voor de agrarische sector.
 
Specifiek voor deze sector werden talrijke sensoren en andere apparaten ontwikkeld en geproduceerd: inductieve sensoren, inclinosensoren, hoekopnemers, fotocellen, encoders, LED-verlichting, … Bekijk hier enkele voorbeelden.
 
Maar voor een efficiënte behandeling van uw applicatievragen maken onze experten Guy en Bart tijdens dit event graag alle noodzakelijke tijd vrij.

WORKSHOP Smart Moving: Toelichting van de diensten van Turck Multiprox.

 

Turck Multiprox
Lion d'Orweg 12
9300 Aalst 
www.multiprox.be
mail@multiprox.be
Tel.: +32 (0)53 766 566

 

 
     

Vantage Agrometius is gespecialiseerd in GPS-techniek en precisielandbouw. De hoofdactiviteit is het importeren van Trimble Agriculture producten en het Europese partnerschap met Veris Industries. Naast het leveren van hard- en software verzorgt Vantage Agrometius de volledige aftersales. Een groeiende activiteit is de productontwikkelingsafdeling, hierbij moet u denken aan de ontwikkeling in samenwerking met fabrikanten voor integratie van precisielandbouw apparatuur op nieuwe landbouwmachines. Een combinatie van kwalitatief hoogwaardige apparatuur, goed opgeleide medewerkers met ruime praktijkervaring en een compleet pakket aan GPS- en precisielandbouwproducten, maken dat Vantage Agrometius voor u …partner in precisielandbouw is.

WORKSHOP Smart Moving: Presentatie van het aanbod voor slimme voertuigen.

   

Vantage Agrometius BVBA
Ambachtslaan 3246
3800 Sint-Truiden
www.vantage-agrometius.be
info@vantage-agrometius.be
Tel.: +32 (0)11 59 95 66

 
 

     

Rexroth is een leverancier van aandrijf- en besturingstechniek. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt componenten en systeemoplossingen. Door samen te werken met partners, kunnen ze cross-technologie oplossingen, digitale diensten en een uitgebreide service aanbieden om machines of systemen zeer efficiënt te verplaatsen. 

WORKSHOP Smart Moving: Voorstelling van de algemene producten voor automatisatie van landbouwvoertuigen. Speciale aandacht voor de IoT-oplossingen voor landbouwmachines.

 

Bosch Rexroth
Rue Henri-Joseph Genessestraat 1
1070 Brussel
www.boschrexroth.com
Tel.: +32 (0)2 582 31 80

 
   

Airobot is een start-up uit Hasselt en levert high tech oplossingen om data-inwinning met drones veiliger, betrouwbaarder en goedkoper te maken. In samenspraak met onze klant zoeken we naar de meest geschikte drone op de markt en voegen daar technologie (o.a. Septentrio GNSS ontvangers) aan toe om een complete oplossing te bekomen.

WORKSHOP Smart Moving: Toelichting bij het gebruik van industriële drones met nauwkeurige positioneringstechnologie voor smart-farming applicaties.

 

Airobot
Kempischesteenweg 311/1.03
3500 Hasselt
www.airobot.eu
contact@airobot.eu
Tel.: +32 (0)476 43 66 78

 

IO-link GROUP BELGIUM

   

Één van de voorwaarden om een gestroomlijnde productie-omgeving te creëren, is een standaardisatie van de communicatie tussen onze machines, stuurplatformen en sensoren. Niks zo vervelend als toestellen die niet of verkeerd met elkaar communiceren. IO-Link profileert zich als een fabrikantonafhankelijke technologie die dit probleem efficiënt countert.

Workshop Smart Systems: Voorstelling van IO-link Belgium als de point-to-point interface voor de aansluiting van actuatoren en sensoren.

 

 

 

   

Explorentis creëert beter licht om het leven van levende organismes te verbeteren. Met hun team van biologen, ingenieurs en creatievelingen ontwikkelen zij de verlichtingssystemen van de toekomst. Een recept gedreven variabele verlichting die de gewenste biologische respons veroorzaakt in organismes.
Verlichting die zorgt voor: efficiënter groeiende planten, minder gestresseerde legkippen die langer leven…
Onder het merk “Prolucent” commercialiseren zij nu verlichtingssystemen in de pluimvee markt.

WORKSHOP Smart Facilities: Presentatie van Explorentis als een electronica ontwikkelbedrijf voor een dynamisch lichtsysteem.

 

Explorentis
Interleuvenlaan 27A
3001 Leuven
www.explorentis.com
olivier@explorentis.com
Tel.: +32 (0)16 36 99 13

 

   

 

Met de nieuwe divisie Perdum, zal De Roeve Industries de komende jaren inzetten op ‘Smart Farming’. Voortbouwend op de beproefde PLC’s, sensoren en schermen, werden er een tiental nieuwe componenten ontwikkeld voor Mobile Automation. Sinds kort is er een nieuw platform: ‘Connected Platform for machines’. Op het scherm kun je ‘online’ alle machines en tractoren volgen en dataloggen. Met alle onderliggende data kom je tot een totaalmanagement. Deze divisie sluit perfect aan bij de activiteiten Industrial IT van de De Roeve group.

WORKSHOP Smart Systems: Toelichting bij hard- en software op maat voor machineconstructeurs.

 

 

De Roeve
Spieveldstraat 41
9160 Lokeren
www.deroeve.com
info@deroeve.com
Tel.:09/335.21.00

 

 
   

Somko Consulting is een ICT dienstverlener met meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen van professionele en duurzame bedrijfskritische softwareoplossingen op basis van Open Source producten en componenten. Zij helpen hun klanten bij hun digitale transformatie waarbij nieuwe vormen van datacaptatie, verwerking en interpretatie worden ingezet om traditionele bedrijfsprocessen te optimaliseren en nieuwe producten en services op te zetten.

Bij de implementatie van deze digitale transformatie maakt Somko Consulting gebruik van Odoo ERP, een Belgische state-of-the-art open bedrijfsmanagement suite. Dankzij de flexibiliteit, de modulariteit en openheid is Odoo de keuze bij uitstek om als centrale bedrijfshub op te treden en verschillende systemen te integreren en te ontsluiten naar de buitenwereld.

WORKSHOP Smart Systems: Het belang van Open Source in een connected economy. Er wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden van Odoo - Odoo IoT Box voor smart solutions. Connecteer eerder welk device met Odoo IoT Box.

 

Somko Consulting
Industrieweg 45
8800 Roeselare
www.somko.be
info@somko.be
Tel.: +32 (0)51 24 93 89

           
           
 
       

Met vestigingen in Ieper en Rasnov (Roemenië) legt PsiControl zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de ondersteuning van onder meer controllers voor diverse sectoren zoals textielmachines, compressoren en fleet management. PsiControl biedt oplossingen op maat, opgebouwd rond custom-made controllers en electronic manufacturing services.

  PSI Control
Steverlyncklaan 15
8900 Ieper
www.psicontrol.com
Tel. : +32 (0)57 22 21 11
           
           
 

   

ifm Electronic heeft op korte tijd een reputatie opgebouwd als specialist in de mobiele wereld. Hier speelt de landbouwsector een belangrijke rol. Voor deze specifieke wereld waar “Smart Farming” een sleutelwoord geworden is biedt ifm Electronic een uitgebreid en compleet gamma producten aan.

WORKSHOP Smart Moving: de visie van ifm Electronic op 'Smart Farming'.

 

Ifm Electronic
Zuiderlaan 91 b6
1731 Zellik
www.ifm.com
info@ifm.com
Tel.: +32 (0)2 481 02 20